Akcija prikupljanja starog tekstila u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici

Objavljeno: 04.03.2024.

Eko-Murvica organizira akciju prikupljanja starog tekstila u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici.
Korisnici javne usluge odvoza otpada s područja Grada Crikvenice i Vinodolske općine mogu tekstilni otpad donijeti u periodu od 20. – 21. ožujka 2024. godine od 10:00 do 19:00 sati na donji ulaz dvorane. Potrebno je javiti se tehničkoj službi dvorane, a tekstil ne smije biti mokar ni pljesniv.

Namjera nam je, ukoliko naši korisnici budu imali interesa, ovakve akcije periodično ponavljati.

Vaš stari tekstil bit će propisno zbrinut preko Socijalne zadruge Humana Nova, društvenog poduzeća koje daje odgovor na tri goruća problema današnjeg društva:

Integracija društveno marginaliziranih skupina u društvo
ZAPOŠLJAVA osobe s invaliditetom i druge teže zapošljive društvene skupine čime doprinosi održivom razvoju lokalne zajednice i smanjenju siromaštva.

Zbrinjavanje tekstilnih viškova i briga o planetu
ZBRINJAVA tekstilne viškove tako što ih reciklira ili stavlja u ponovnu uporabu kroz second – hand ili redizajniranjem. Dosad su uspjeli sakupiti više od 3500 tona tekstila. U šivaonici u Čakovcu koriste lokalno dobavljene materijale i eko certificirane materijale.

Ulaganje dobiti u daljnji razvoj i opstanak
ULAŽE dobit u očuvanje radnih mjesta, stvaranje novih, daljnji razvoj, ulaže u zaposlenike i u širenje poslovanja tj. u dobrobit zajednice. Primarni cilj je društveni utjecaj. Kao socijalna zadruga, vode se podjednako društvenim i komercijalnim ciljevima, a upravljaju zajednički, vodeći se zadružnim
načelima.